Skip to main content
Blog

Vind rust en balans

By November 5, 2018August 25th, 2022No Comments

Everybody is a yoga body

Het beoefenen van yoga op een correcte manier heeft vele voordelen. Een betere gezondheid, meer energie en innerlijke rust zijn daar slechts enkele van. Veelvoorkomende typische klachten uit onze hedendaagse maatschappij, zoals rugklachten, slapeloosheid, spijsverteringsklachten, constipatie, hyperventilatie, faalangst, … kunnen soms verholpen worden met yoga.

Door het regelmatig beoefenen van poses (asana’s), word je bewust van wie je bent, wat je voelt en hoe je in elkaar zit. Dit bewustzijn creëert een gezonde geest en bijgevolg vaak ook een gezond lichaam. Yoga helpt tot een fysiek en mentaal evenwicht te komen en je zelfkennis te verbeteren.

Het ongelooflijk mooie voordeel van yoga is, dat het door iedereen beoefend kan worden. Jong en oud, vrouwen en mannen, rustige personen én ook de actievelingen onder ons. Werkelijk iedereen, want yoga wordt beoefend op basis van je eigen vermogen en lichaamscapaciteiten, zonder vergelijkingen met andere yogi’s en zonder druk om te presteren. Super toch!